GündemManşet

Büyükşehir, Ülkü Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği hizmetlerle Edremit’in sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez trafiğini rahatlatacak Ülkü Yolu’nun açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirdi. Edremit’e Tarım OSB ve arıtma müjdesi veren Başkan Yılmaz’a, Bakan Özhaseki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada projelerinde tam destek vereceklerini söyledi.

Kış nüfusu 200 bin yaz nüfusu ise 2 milyona ulaşan Edremit bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iradesiyle alternatif olarak açılan ve yanındaki Edremit Çayı’nın da ıslahını içeren Ülkü Yolu projesi tamamlanarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Edremit’in; Zeytinli, Altınkum ve Akçay Mahallelerini birbirine bağlayan; içerisinde bisiklet yolu, kaldırım ve aydınlatma direklerinin bulunduğu 7 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki Ülkü Yolu, Körfez trafiğine neşter vuracak.

BİR SORUN DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Törende konuşan AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Muhammed Vurmaz, ilçenin yıllardır en büyük sorunlarından biri olan Edremit Çayı ıslahı ve aynı zamanda merkezle denizi birleştirecek olan bu arterin yapılmasında irade koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.

TRAFİĞİ RAHATLACAK HUZURU ARTIRACAK

İlk belediye başkanı olduğunda Sayın Mehmet Özhaseki’nin o dönemde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Birçok sorunu sizinle beraber çözdük, sizin emeğiniz Balıkesir’de çok fazla. 40 yılların problemlerinin hepsinin çözüm başlangıcında siz varsınız. Bunlardan bir tanesi de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ülkü Yolu. Burası bütün belediye başkanlarının vadettiği trafiği rahatlatacak, buradaki insanların huzurunu artıracak, yürüyüş yolu olarak insan yoğunluğunu hafifletecek bir alan. Ama yapma iradesini biz, sizinle beraber koyduk, kamulaştırmalarını beraber yaptık. Uygulamalarını; göz nuru, akıl teri koyarak hep beraber yaptık. Burayı normal bir dere ıslahı gibi etrafına beton değil de doğal taşlarla yapma iradesi koyduk. Bu taşlar; inici tanesi gibi tek tek özenle döşendi ve ilk yağan yoğun yağmurda da ne kadar güzel döşendiği ortaya çıktı.” dedi.

ÇALIŞIYORUZ; ÜRETİYORUZ, DEĞER KATIYORUZ

Edremit’i ve Körfezi çok önemsediğini dile getiren Başkan Yücel Yılmaz “Sayın Bakanım, sizler arkamızda oldukça ve milletvekillerimiz işlerimizi takip ettiği sürece aynı buna benzer 11 tane daha yapmamız gereken yer var. Ayvalık Nikita Deresi’nden Altınoluk Deresi’ne kadar. Bunların her biri aslında bir problem değil, üzerine düştüğünüz zaman görsel şölen. Yürüyüş yolları olabilecek her anlamda şehrimize değer katacak, Kazdağları’nın yoğun güzelliğini denizimizle buluşturacak yerler. Edremit çok güzel bir ilçemiz. 290 kilometre sahil şeridimiz var. Bakanım, siz irade buyurdunuz biz de uygulamada hiç tereddüt etmedik şu anda 290 kilometrenin 80 kilometresini yayalaştırdık. Denizin dibinde olan ne varsa kamulaştırdık ve vatandaşımızı deniz kenarında çok rahat bir şekilde yürüyeceği hale getirdik. Yaptığımız sahil düzenlemeleri, kordon düzenlemeleri sadece o bölgede oturan kişilere değil, şehrimizin tamamına hizmet ediyor. Düzenleme yaptığımız bölgeler günün 16-17 saati vakit geçirilen, işgal edilmemiş yerler. İradeyi koyduk ve sahil kenarlarında kamulaştırma işlemlerimize devam ediyoruz. Çalışıyoruz, çalışırken üretiyoruz, değer katıyoruz. Bölgenin trafik sorununa akıllı kavşaklarla çözüm sağladığımız gibi Ülkü Yolu ile de daha da rahatlatacağız. Alternatif güzergâhlarla şehre girişleri kolaylaştırıyoruz.” dedi.

EDREMİT’İN ÖNÜNÜ AÇACAK İKİ AYRI MÜJDE

Bu bölgede iki şeyin yoksunluğunu yaşadıklarını ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin destekleriyle aşacaklarını belirten Başkan Yılmaz “Birincisi insanların tükettiklerini yerine koymak ve tükettiklerini arıtarak doğaya tekrar vermek. Bununla ilgili mevcut projemiz hazır. Sizinle birlikte bu işin startını vermek istiyoruz. Bir arıtmamız var; 365 günün 320 günü ihtiyacı karşılıyor ancak öyle bir 45-50 gün var ki burada olan insan sayısı 10 katına, 15 katına çıkıyor ve kapasitesi belli olan arıtmamız hizmet vermiyor. O zaman biz ne yapalım sorusunun cevabı ileri biyolojik arıtma. Sağ tarafımızda bulunan yeri de Edremitlilere de aş, iş olarak dönecek, coğrafyayla uygun yine Bakanımızın imzasıyla Tarım OSB İhtisas Alanı ilan edildi. Altyapısını da yapıyoruz. Kısa bir süre sonra 10 binlerin burada çok rahat çalıştığı, katma değeri tamamen şehrimize kalacak bir üretim tesisi kuruluyor. Parsellerin hepsini kaymakamımız, sahiplerine teslim etti. Allah nasip ederse buranın su ihtiyacını yeni kuracağımız ileri biyolojik arıtmayla ve Çıkrıkçı, Bostancı tarlarını, zeytinliklerini buradan çıkan geri dönüşümlü suyla sulamayı planlıyoruz. Ama bunun için hem kamuoyunun bizlere tekrar ehliyet vermesi hem de sizin arkamızda durmanızı bekliyoruz, sayın bakanım. Sizin imzanız olmadan, bizim önümüzü açmadan yapabileceklerimiz sınırlı. Biz; karlıyız, istiyoruz, yapıyoruz, sizin de desteğinizi bekliyoruz. Bu bir başlangıç.” diye konuştu.

TÜM İNSANLARA DOKUNAN BİR PROJE

Balıkesir’in; tarih, medeniyet, kültür, tarım, hayvanlık ve en önemlisi de turizm şehri olduğunu söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu “Bölgenin incisi konumunda çok kıymetli bir ilçemizde çok kıymetli bir açılış gerçekleştiriliyor. Ülkü Yolumuz, bu şehrin tüm insanlarına dokunan çok anlamlı bir proje. Emeği geçen Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki başta olmak üzere hizmetleriyle şehrimize katkı sağlayan tüm bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN YÜCEL YILMAZ’A

HEP DESTEK TAM DESTEK

“Marifet; bir şehri ihya etmektir, imar etmektir ama onun kadar önemli olanda insanların gönlünü etmektir, onların duasını almaktır.” diyerek konuşmalarına Fatih Sultan Mehmet Han’ın sözünü hatırlatarak başlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz; çalışkan, sempatik, yüzü güleç ve dürüstlüğüne de sonuna kadar eminiz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetini yerine getiren bir başkan olarak ben de kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Allah, nice hizmet ömrü versin. Zaten onun bu gayretli tavrından dolayı son dönemde Yücel Beyi Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına aday gösterdik ve şu anda tüm Türkiye’deki 1390 belediyenin başkanlığını yapıyor. Başkan seçilmek kolay ama başkan kalmak zor. Yücel Beyin gayretlerine şahidim ve sonuna kadar kendilerine destek verdim ve bundan sonra da desteklerime devam edeceğim. Buraya yapılan Ülkü Yolu’nu takdir ediyoruz. Değerli Başkanımızı tebrik ediyoruz ki bu şekilde bir ıslahla yaptığı için. Çünkü burası turizm beldesi. Sadece bir yolu dümdüz yapmak yetmez. Etrafındaki bisiklet yollarıyla birlikte çok da güzel bir görüntü oluşmuş. Bakanlık olarak Balıkesir’e çok önem veriyoruz. Sadece bizim Bakanlığımız Balıkesir’e 59 milyar lira civarında harcadık, 20 milyardan fazla da yatırımımız devam ediyor. TOKİ’lerimiz de devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!