ManşetSiyasetYerel

MHP’li Kalaycı: Şoför esnafına yeni haklar verilecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, son 5 yılda esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü noktasında önemli kararlar alındığını belirterek, yeni dönemde şoför esnafının yenileyeceği araç ve kullanacağı yakıta ilişkin farklı vergi uygulanarak yıpranma payı hakkı verileceğini söyledi. 

Seçim bölgesi Konya’da çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Başkan Muharrem Karabacak ve diğer esnaf odası başkanları ile görüşen Kalaycı, partisinin 2018 seçimlerinde söz vererek gerçekleştirdiği vaatler arasında yer alan taahhütlerden bahsetti.

Bu vaatlerden birisi olan basit usule tâbi 835 bin küçük esnafın gelir vergisinden istisna tutularak desteklendiğini kaydeden Kalaycı, Gelir ve kurumlar vergisinde dördüncü geçici vergi dönemi kaldırılarak 3,1 milyon mükellef önemli bir yükten kurtarılmıştır. Böyle esnaf ve sanatkarların faaliyetleri desteklenmektedir. Esnafımız için uzun vade ve düşük faizle kredi kampanyası başlatılmış, takibe düşen kredi borçlarına tasfiye imkânı sağlanmıştır. Esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatılmıştır. Kredi üst limitleri 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitleri de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltilmiştir. Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltilmiş, yaş sınırı da 30’dan 35’e çıkartılmıştır. Halkbank’tan kredi kullanıp takibe düşen esnafımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkânı sağlanmıştır” diye konuştu.

Partisinin 2023 seçimleri için büyük Türk milletine verdiği 100 söz arasında esnaf ve sanatkarların unutulmadığını ifade eden Kalaycı, “AVM ve zincir marketler esnafımızın rekabet şartlarını olumsuz etkilemeyecek şekilde konumlandırılacak, perakendecilik ticareti, sebze ve meyve ticareti ile ilgili ilave düzenlemeler yapılarak üreticiden tüketiciye hızlı ve ucuz ulaşımı sağlanacak. Şoför esnafının yenileyeceği araç ve kullanacağı yakıta ilişkin farklı vergi uygulanacak. Şoför esnafına fiilî hizmet zammı ve yıpranma payı hakkı verilecek. Esnaf ve sanayicimize yönelik destek ve teşvik sistemi sadeleştirilerek etkinleştirilecek, KOBİ’lerimiz için stratejik ürün destek programları geliştirilecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!