GündemManşetSiyaset

Erdoğan: Resmi rakam 1 milyon 700 bin katılım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul mitinginde yaptığı konuşmada, “Tek tek anlatsak günlerce bitmeyecek eser ve hizmetle ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, milletimizi güvenli, huzurlu bir hayata kavuşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Katılımcılara 21 yılda gerçekleştirdiklerinin videosunu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek tek anlatsak günlerce bitmeyecek eser ve hizmetle ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, milletimizi güvenli, huzurlu bir hayata kavuşturduk” dedi.

Sorunların olduğunu ama önce nereden nereye gelindiğinin görülmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir ülke düşünün asırlardır istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor. Bir yönetici düşünün, işbaşına geldiği günden beri hizmet üretmek için engel üstüne engel aşmak zorunda kalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığımızda, bizi bu şehre hizmetten alıkoymak için neler yaptılar, neler… Ama biz yılmadık, teslim olmadık, mücadeleyi bırakmadık. Hamdolsun İstanbul’u sadece CHP’nin çöpünden, çukurundan, çamurundan kurtarmakla kalmadık.  Aynı zamanda bu şehri, sahip olduğu avantajları, altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla zenginleştirerek, dünyanın gıptayla baktığı bir merkez hâline getirdik.”

21 YILDA ÜLKEMİZDE MİLLÎ GELİRİ ÜÇ KAT ARTIRDIK

21 yılda Türkiye’de millî geliri üç kat artırdıklarını, nüfusa eklenen 21 milyona iş ve aş sağladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10,5 milyon yeni konut yaparak, aileleri yuvaya kavuşturduklarını, 14,5 milyon yeni otomobil satışıyla, insanları yeni araçlarının keyfiyle buluşturduklarını ifade etti.

“Evet, 81 ilde açtığımız okullarla, üniversitelerle, hastanelerle, yaptığımız yollarla, tünellerle, köprülerle, havalimanlarıyla, tren hatlarıyla milletimizin tamamının hayat kalitesini yükselttik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları yeterli görmediklerini belirterek, şöyle devam etti: “Son dönemde ardı ardına patlayan küresel krizlerin ülkemize yansımalarından kaynaklanan sıkıntıları biliyoruz. Deprem felaketlerinin üzerine binmesiyle kimi alanlardaki sıkıntıların da arttığının farkındayız.  Emin olun, konut ve gıda fiyatları başta olmak üzere çarşı-pazardaki hayat pahalılığını yok saymıyoruz.  Kimi açgözlülükten, kimi mevsim şartlarından kaynaklanan bu meseleleri yakından takip ediyoruz. Zamanla tüm bunların hal yoluna girdiğini muhakkak göreceğiz.”

Ülkenin ve milletin bugüne kadar ki her sıkıntısını nasıl çözdülerse, bunların da üstesinden kendilerinin geleceklerini, çünkü sözlerinin eri olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin sahip olduğu imkânları en doğru şekilde nasıl değerlendirebileceklerini bildiklerini kaydetti.

“Çünkü biz milletimize hizmeti ibadet mertebesinde gören bir siyaset anlayışına sahibiz. Bunun için de 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini, seçim beyannamelerinde yüzlerce, binlerce başlıkta ifade ettikleri projelerin hepsini hayata geçireceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!