ManşetSiyasetYerel

Ülkücü vekil farkı

Belediye Meclis Üyeliği döneminde yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken MHP Milletvekili Adayı Şehir Plancısı Harun Algül, seçim çalışmalarında da birçok farklı partiye mensup seçmenin takdirini topluyor ve büyük destek görüyor.

MHP Balıkesir 2’nci sıra Milletvekili Adayı Şehir Plancısı Harun Algül, gerçekleştirdikleri seçim çalışmalarını değerlendirdi. Banses Youtube Kanalına konuk olan Algül, merak edilen soruları yanıtladı.

Yaptıkları çalışmalarda seçmenin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını aktaran Algül, bölgenin ihtiyaçlarını iyi bildiğini söyleyerek çözüm önerilerini anlattı. Algül, “Ben şehir ve bölge plancısıyım. Bu donanım hikâyesi eğitim sürecimden geliyor. Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalında yüksek lisansımı tamamlamıştım. Daha sonra da Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi okudum. Bu süre zarfında da 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetiminde görev yaptım. 2 dönemdir Belediye Meclis Üyesi olmamdan ve özellikle yerelin gündemini, ihtiyaçlarını ya da siyasetin gereğiyle alakalı bağlantılarımız olduğu için donanımla ilgili konularda bir auramız oluştu. İşimizle alakalı Türkiye’nin her tarafına giden birisiyim. Hakkâri’den Zonguldak’a, Aydın’dan Kırklareli’ye kadar Türkiye’nin her bölgesinde birçok proje yaptık. Bu projeler kapsamında da bizim elimiz hep Ankara’ya değdi. Yaptığımız her projeyle ilgili bakanlıklara ulaştık. Bunun da şimdi sahaya yansıması oldu. Bizim kanunlarla, yönetmeliklerle diyalogumuz iyidir. Sağ olsun tüm izleyicilerimizden, dinleyicilerimizden o Harun Algül denmeye başlandı.” dedi.

BANDIRMA’NIN EN BÜYÜK SORUNU NE?

Balıkesir ve Bandırma’nın sorunlarını ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini sıralayan Algül, “Bandırma’nın en büyük problemi fiziksel ya da ekonomik bir problem değil. Bandırma’nın en büyük problemi aidiyet duygusuyla alakalı bir sorun var. Bandırma’nın sahiplenilmesiyle ilgili bir durum var. Bandırma’nın dertleriyle dertlenmekle ilgili bir durum var. Bu noktada işte Ankara kanadındaki kastımız bizim şimdi hani deniyor ya, bakanımız olacak. Hayır. Dişili bir milletvekili 10 tane bakana bedel. Çünkü bakanlıklarda bizim özellikle bölgemizle alakalı yatırımları alabilmemiz lazım. Burada da sahadan gelen o veriyi analiz edip teknik çalışıp, Ankara’ya ilgili yerine götürüp oradan bunun gereğini alabilmek önemli. Bizim bu konuda elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum. Ya da nasıl diyelim? Bu konuda iyi bir performans sergileyeceğimize inanıyorum.” Diye konuştu.

BANDIRMA VEKİLİNE SAHİP ÇIKTI

Bandırmalıların kendisine sahip çıktığını ve destek verdiğini kaydeden Algül, “Bandırma, vekiline sahip çıktı diyorum. Çünkü sahada gördüğümüz şey, biliyorsunuz seçim süresi çok kısaydı. Özellikle bu yaşadığımız deprem felaketi sonrasında kayıplarımız çoktu. Biz sessiz bir propaganda yürüttük. Müzik sistemi kullanmadık. Anonslar kullanmadık ama gittiğimiz yerde bu sakin hani asil temsil diyeceğim ben ona. Çok güzel tepkiler verdiler. Özellikle Bandırma yöresinde Güney Marmara yöresinde Susurluk’ta Manyas’ta, Gönen’de Erdek’te gittiğimiz her yerde, bölgemiz açısından söylüyorum. Tepkiler çok çok güzeldi. Katlanarak arttı. Vatandaş şunu söylüyor. Hangi partili bakayım bir. Ha tamam güzel. Sizseniz gelin. Yani bu tepkilerle karşılaşıyoruz. İşte afişlerini sırtına yapıştıranlar var. Yani biz çok destek veriyoruz diyenler var. Çok değişik böyle sohbetler oluyor. Ama tekrar söylüyorum. Partimizi sorduktan sonra içeriye böyle kucaklanıyoruz. Çıkışlarda da ben özellikle diyorum ki buyurun arkadaşlar beraber bir fotoğraf alalım. Herkes yerinden kalkıp gelip bizimle fotoğraf veriyor. Bu çok önemli bir şey ve bu durumdan çok memnunuz. Özellikle ‘Bir oy Cumhurbaşkanına, bir oy MHP’ye sloganı’ biz söylemeden kahvelerde, gittiğimiz yerlerde bize söylenmeye başlandı.” Dedi.  

Seçim çalışmaları sırasında karşılaştığı ilginç olayları da anlatan Algül, “Biz şahsına münhasır insanların olduğu çok güzel bir toplumuz. Balıkesir çok büyük bir coğrafya. Güney Marmara büyük bir coğrafya, Balıkesir daha büyük bir coğrafya. Bizim bölgemizde değişik olaylarımız oluyor tabi. Gittiğimiz yerler de karşılayanlar, esprili arkadaşlarımız oluyor. Onlarla sohbetlerimiz oluyor. Bazen bize takılıyorlar. Mesela Susurluk’taydık. Bir abimiz vardı yanımızda. Muhalif gibi davrandı. Bir tersten bir düzden sohbetler oldu. Ondan sonra dediler ki arkadaşlar rozetiniz var mı? Var dedik. Bir baktık bütün kahve rozet taktı tek tek. Şaşırıyoruz tabii. Bizim ülkemizin kaldıramayacağı, ülkemizin içinde yaşayan insanların kabul etmesinin mümkün olmadığı konularla alakalı fikirlerini beyan ettiler. Aynı hissiyatta olduğumuzu kendilerine söyledik. Bize destek vereceklerini anlattılar. Bunun gibi değişik olaylar var. Afişi sırtına bantlattırıp bizimle kahve kahve gezen arkadaşlarımız oldu. Çok yerde rozet istiyorlar sağ olsunlar. Takıyorlar yakalarına. Bu bize gurur veriyor. Bunlar samimi çalışmalar. Şimdi bir de çalışmalar konusunda ben bir şey daha ilave etmek istiyorum. Biz biliyorsunuz Bandırma bölgesini bayağı gezmiştik Güney Marmara’yı. Balıkesir’de de aşağı yukarı yüzde 80 bütün ilçelere de gittik ve tekrar Bandırma’ya döndük. Bandırmalı hemşehrilerimizin 2’nci tur ziyaretlerine çıktık. Kendilerinden desteklerini esirgememelerini rica ediyorum. Bunlardan sahip çıkmalarını istiyorum tekrar. ” dedi.  

SEÇMENİN YÖNELİMİ DEĞİŞİYOR  

Seçim çalışmalarında farklı partilere mensup kişilerin de desteğini aldığını aktaran Algül şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partili seçmeni hepimizin birçok arkadaşı var. Yani Çocuklarımız aynı okula gidiyor. Beraberiz kız alıp veriyoruz. Bizim bölgemizde ya da Türkiye’de hangi partidensin, ne iş yapıyorsun gibi bir söylem yok. Biz hepimiz yan yanayız, beraberiz. Bugüne kadar da bu devam etti. Bunu önceki söylemlerimde de yineledim. Ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımız var. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki arkadaşlarım ruhen benden çok farklı değil. Vatanını, milletini seviyor. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı. Kendi bölgesinin geleceğini önemsiyor. Şimdi mevcut yaşantısıyla, duruşuyla birbirimizden çok farklı değiliz biz. Ha olmuştur. İşte atadan babadan gelen bir Cumhuriyet Halk Partisi fraksiyonu olabilir, destekliyor olabilir. Ama bu dönem Cumhuriyet Halk Partili seçmende şunu fark ediyorum. Cumhuriyet Halk Partili seçmenin tabanı ile Genel merkezi birbirinden farklı türküler çığırıyor. Kesinlikle farklı. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partili seçmeni biz konuşmalarımızda rencide edecek sözler ya da sert bir siyaset dili zaten kullanmıyorum. Harun Algül herkesle barışık bir adamdır. Hiç ayrım yapmadan herkese hizmet edenleri vatandaş biliyor. Cumhuriyet Halk Partili seçmen de bu noktada bizim bölgeye yapacağımız hizmetin farkında olduğu için özellikle Güney Marmara yerelinde şahsıma yönelik desteklerinin yüksek olacağı kanaatindeyim. Balıkesir’in merakı Harun Algül gidebilecek mi Ankara’ya diye bazı sorular geliyordu, Desteklerinizle inşallah gideceğime inanıyorum. Bize hizmet etme şansını vereceklerine inanıyorum.”  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!