ManşetYerel

Bor üretim tesisinde grev

Petrol-İş Sendikası, toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine grev kararı aldı. Greve çıkan işçilerin grevi 2’nci gününde devam etti.

Petrol-İş Sendikası, toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine grev kararı aldı.

Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü’nde yetkili olan Petrol İş Sendikası 17 Ağustos 2023 tarihine kadar kademeli olarak grev yapacağını açıklamıştı. Grevin ikinci gününde işletmenin merkez müdürlüğü önünde işçiler düdük çalarak sandığa 0,25 kuruş atarak tepkilerini gösterdiler.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz, Toplu-İş sözleşmemizin biz emekçilere karşı tutumu ile ilgili olarak yönetim kurulu, baş temsilci ve temsilci ekibimizle birlikte 1 haftalık eylem kararı almış bulunmaktayız. 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü, saat 16.00’da buhar santrali önünde toplanıp, fabrikalarımızı dolaşarak ‘Kemer Kapı’ önünde bir arada saat 17.15’teki ilk basın açıklamamızla eylemlilik sürecine başlattık. Hak arama ve emek mücadelemizde izinde veya hafta tatilinde olanların dışında, çok önemli bir mazereti bulunmayan tüm üyelerimizin eksiksiz katılmalarını rica ederiz. Sesimizi duyurana kadar devam edeceğiz. Petrol İş Sendikasına güvenin. 6 aydan beri bizlerin haklarını görmezden geliniyor. Bizler hakkımızı alana kadar grevimizi sürdüreceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!